Biover gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten

Energiek de winter door?

We kennen het allemaal: de dagen worden korter, kouder en donkerder, en dat voelen we aan ons energiepeil. Bovendien krijgt onze weerstand het soms zwaar te verduren. Naast zaken als voldoende slaap, rust en sport, speelt voeding hier een cruciale rol. Het belang van een gezond voedingspatroon lijkt algemeen gekend. We kennen allemaal wel enkele voedingsgoeroes. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) deed de test bij 3200 Belgen maar kwam tot ontnuchterende conclusies.

 

Slechts een kleine minderheid van de bevolking haalt bijvoorbeeld de minimale aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit (respectievelijk 5% en 21% van de volwassenen). Bovendien bevat onze landbouwgrond door overcultivatie op vandaag veel minder mineralen, en wordt hetgeen terechtkomt in de supermarkt geselecteerd op uiterlijke kenmerken i.p.v. op nutritionele waarde. Wist je bijvoorbeeld dat fruit en groenten sinds 1940 24% minder magnesium en 27% minder ijzer bevatten? Kortom, een groot deel van de bevolking krijgt dus te weinig vitamines en mineralen binnen via de voeding.

 

 

Welke vitaminen en/of mineralen spelen nu zo’n belangrijke rol om je immuniteit te versterken?

Vitamine D is één van de belangrijke vitamines die ons helpt het lichaamseigen immuunsysteem in stand te houden. Een studie overheen negen Europese landen toont aan dat gemiddeld 80% van de bevolking met een vitamine D-tekort kampt. België neemt hier zelfs het voortouw met 90%. Vitamine D wordt voornamelijk aangemaakt via blootstelling van de huid aan zonlicht. Een 10 à 20% komt uit voeding: zalm, tonijn, sardienen, haring, … Tijdens de winter lopen we dus vaak aan tegen tekorten, die kunnen aangevuld worden via supplementen. Biover brengt vitamine D3 voor de ganse familie: in tabletten, smelttabletten en druppeltjes.

 

 

Vitamine D3 Capsules

Beschrijving

*Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor en tot de instandhouding van normale botten. Daarnaast draagt vitamine D bji tot een normale werking van het immuunsysteem.

 

Gebruik

1 capsule per dag met warm water innemen, bij voorkeur tijdens de hoofdmaaltijd.

 

Samenstelling

Vitamine D3 per capsule (200%*) (400 IU) 10 µg

* = RI: Referentie Inname