De kracht van de natuur

Nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten!

Producten

Lavendel etherische olie

Beschrijving

Latijnse naam: Lavandula angustifolia 
Producerend orgaan (p.o.): bloeiende top
Biochemische specificiteit (b.s.): linalol
Productiemethode: stoomdistillatie
Geur: typische bloemengeur 

Lavendel is dé plant van de Provence (Frankrijk). De naam is afgeleid van het Latijnse 'lavare' dat wassen betekent. Lavendel wordt op grote schaal gebruikt in de parfum- en cosmetische industrie: ze wordt verwerkt in zepen, shampoos, lotions, aftershaves, massageoliën, badoliën ... 

Gebruik

Lavendel werkt rustgevend en helpt bij geestelijke druk en (in)spanning. De olie bevordert bijgevolg een goede nachtrust. Een druppel lavendel op de slapen masseren werkt ontspannend. Door haar huidregenererende eigenschappen wordt lavendel ook voor de huidverzorging gebruikt. Luizen houden niet van deze olie (goed verdunnen in shampoo!). 

inname: 1 druppel, 1 x per dag
huid: enkele druppels plaatselijk of meerdere druppels verdund in basisolie 
verstuiving: puur of samen met andere etherische oliën

Ingrediënten

100% pure en natuurlijke etherische olie van lavendel

Inhoud: 
10 ml
  • EU/non-EU Agriculture
Design & development by Indie Group
- © 2012 Biover -