« Terug naar overzicht

Welke vissoorten worden gebruikt voor de productie van visolie (OPA omega 3)?

Voor de productie van EPA omega 3 worden verschillende vette vissoorten (zoals ansjovis en sardienen) gebruikt. Visolie wordt gemaakt van het vlees van de vis en niet van de lever. De verschillende oliën worden met elkaar gemengd om een constant gehalte en een constante verhouding van EPA en DHA te garanderen.  


Residuen in visolie
De visolie in de Biover producten voldoet aan de normen opgelegd door de van kracht zijnde wetgeving.

  • Dioxines: max. 2 pg WHO-PCDD/F-TEQ* (WHO)/g vet en dioxines + dioxineachtige pcb's: max. 10 pg/g vet (Europese verordening 1881/2006 tot vaststelling van maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen) * TEQ = toxische equivalenten
  • Zware metalen (Europese verordening 629/2008/EG)

    Lood: maximaal 3 mg /kg (3 ppm)
    Kwik: maximaal 0,1 mg/kg (0,1 ppm)
    Cadmium: maximaal 1 mg/kg (1 ppm)

    Specifiek voor België is er een beperking op arseen (KB 14 juni 2002 tot vaststelling van maximale gehaltes aan contaminanten waaronder zware metalen in voedingssupplementen):

    Arseen: maximaal 1 mg/kg (1 ppm)

  • Pesticiden: de olie voldoet aan normen vermeld in de Europese farmacopee onder 2.8.13. 'Pesticide residuen'