« Terug naar overzicht

Zijn vitamine- en mineralensupplementen noodzakelijk?

Vitaminen en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam niet zelf kan vormen. We moeten ze dus via de voeding opnemen. Hoewel vitaminen geen energie leveren (zoals koolhydraten, vetten en eiwitten), zijn ze noodzakelijk en essentieel voor het organisme. Niet alleen een vitaminetekort kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Overdreven grote dosissen van bepaalde vitamines (zoals vitamine A, D, E, K) en mineralen (o.a. selenium) kunnen eveneens nadelig zijn. Het is dus heel belangrijk om van deze voedingsstoffen optimale hoeveelheden op te nemen. Dankzij een optimale aanvoer kan een reserve in ons lichaam worden aangelegd om ook onder ongunstige omstandigheden aan de noden te voldoen.


Bepaalde bevolkingsgroepen lopen gevaar voor een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen:

* vegetariërs: calcium, zink, vitamine B12, B6, B2, B1 en D.
* zieken: soms is de globale opname van vitaminen en mineralen verminderd (malabsorptie) of is er tijdelijk een verhoogde behoefte. Ook veel geneesmiddelen kunnen de vitaminestatus verstoren.
* personen op dieet: bepaalde diëten zijn onevenwichtig. Als er een bepaalde groep van voedingsmiddelen wordt uitgesloten, ontstaan er onvermijdelijk vitaminetekorten.
* zwangere of vrouwen die borstovoeding geven: vitamine D, B6, foliumzuur, calcium.
* ouderen: bepaalde factoren die samengaan met ouderdom (verlies van eetlust, botontkalking, veelvuldig gebruik van geneesmiddelen ... ) kunnen leiden tot tekorten aan vitamine D, B6, B12, foliumzuur en calcium.
* sportbeoefenaars: intensieve sportbeoefening leidt tot een toename van de vitaminebehoefte. Veel minerale zouten gaan door transpiratie verloren. Regelmatige aanvulling is noodzakelijk.
* alcoholgebruikers en rokers: er zijn vaak tekorten aan vitamine B1, B6, C, E, bètacaroteen en foliumzuur.

Het gamma vitamine- en mineralensupplementen van Biover draagt bij tot een evenwichtige voeding en een optimale gezondheid. Bij de ontwikkeling van de voedingssupplementen kiest Biover steeds voor een natuurlijke vorm van de vitamines die heel goed door het lichaam wordt opgenomen en een optimale werking garandeert. Ook de gebruikte mineralen zijn zo veel mogelijk gebonden aan een organische verbinding zodat ze sneller en beter door het lichaam worden opgenomen.