Info en tips over magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal en bovendien hebben veel mensen een magnesiumtekort. Voeding kan hierbij helpen maar ook Biover heeft een aantal producten die je kunnen helpen om dit magnesiumtekort op te lossen. Want dat magnesium een belangrijke rol speelt in je lichaam en het functioneren ervan is overduidelijk.

 

Wat is het belang van magnesium?

Magnesium is net zoals zink, ijzer en calcium een mineraal. Mineralen zijn belangrijk voor ons lichaam en onze gezondheid. Magnesium kent veel gezondheidsvoordelen en speelt bovendien een belangrijke rol in verschillende lichaamsfuncties. Magnesium zorgt onder andere voor:

  • vermindering van moeheid en vermoeidheid
  • normaal energiemetabolisme - ondersteuning van de werking van de spieren
  • bijdragen aan sportprestaties door het ondersteunen van de normale spierwerking
  • verhogen van de weerstand tegen stress en spanning door bij te dragen aan de normale psychologische functie
  • behouden van het gebit en de stevigheid van de botten

 

Waarin vind je magnesium?

 

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, daarvoor is het afhankelijk van voeding. Magnesium in voeding kan je opnemen via verschillende bladgroenten zoals spinazie en kool maar ook in bananen, abrikozen, noten, peulvruchten, volkorenproducten en quinoa zit magnesium. Bepaalde voeding bevat magnesium. Zo bevat een handje ongezouten pinda's (25 g) ongeveer 54 mg magnesium. Ook in 50 g spinazie zit 39 mg magnesium. Die kunnen je helpen je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium op te nemen. Het is dus belangrijk om dagelijks magnesium op te nemen en dit kan ook door een magnesiumsupplement in te nemen. Op die manier kan je het magnesiumtekort opnieuw aanvullen.

 

 

Hoeveel magnesium heb je nodig?

Uit een advies van de Hoge Gezondheidsraad van 2016 blijk dat een volwassene dagelijks ongeveer 300 tot 350 mg magnesium nodig heeft. Algemeen wordt aangenomen dat mannen meer magnesium nodig hebben dan vrouwen. Voor mannen ligt dit op 350 mg magnesium, voor vrouwen bedraagt dit 300 mg. Kinderen hebben ook lagere hoeveelheden magnesium nodig. Zo hebben kinderen tussen de 4 en 10 jaar slechts 230 mg magnesium nodig per dag. Voor jongere kinderen liggen deze dosissen nog lager. Belangrijk om te weten: er is geen orgaan in ons lichaam dat reserves opslaat van magnesium. We hebben dus nooit een voorraad magnesium. Vandaar het belang om dagelijkse hoeveelheden magnesium in te nemen.

 

Welke magnesiumsupplementen heeft Biover?

 

Biover Triple Magnesium - 30 tabletten
De Biover Triple Magnesium is het nieuwste product binnen het Biover-gamma. Het is onze eerste product op basis van een technologie met 3 fasen, waardoor magnesium in 3 verschillende fasen afgegeven wordt aan het lichaam. Dit bevordert zowel de snelle afgifte als langdurige werking van magnesium. Het is voldoende om 1 tablet per dag in te nemen met wat water of vruchtensap. De inname van 1 tablet zorgt voor een opname van 400 mg magnesium.

Op onze productpagina kan je meer info vinden over dit nieuw product.
Biover Liquid Magnesium - 8 shots
Een tweede nieuw product binnen het Biover Magnesium-gamma is Liquid Magnesium. Het magnesium in dit product is afkomstig van een organische vorm en is reeds opgelost, waardoor het gemakkelijker opgenomen wordt in het lichaam en sneller werkt in vergelijking met normale tabletten. Dit product is gemakkelijk mee te nemen en heeft bovendien een aangename sinaasappelsmaak. Het is voldoende om 1 flacon/shot per dag in te nemen en deze te schudden voor gebruik. De inname van 1 flacon/shot zorgt voor een opname van 300 mg magnesium.

Op onze productpagina kan je meer info vinden over dit nieuwe product.
Biover Magnesium forte - 45 tabletten
Ons standaardmagnesiumsupplement in de vorm van een tablet. De Magnesium forte tabletten dragen hier perfect toe bij door 1 à 2 maal per dag een tablet in te nemen met een beetje water of vruchtensap. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen 1 tablet per dag innemen. De inname van 2 tabletten zorgt voor een opname van 450 mg magnesium.

Op onze productpagina kan je meer info vinden over dit nieuwe product.

Biover Magnesium forte - 20 sticks
De Biover Magnesium forte sticks zijn ideaal voor mensen die het niet aangenaam vinden of moeite hebben om tabletten door te slikken. Deze poedersticks zijn gemakkelijk in te nemen en bevatten zoetstoffen uit o.a. stevia. Het is aangeraden om 1 stick per dag in te nemen en dit voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

De inname van 1 stick zorg voor een opname van 450 mg magnesium. 

Op onze productpagina kan je meer info vinden over dit nieuwe product. 

 

Biover Magnesium + - 20 bruistabletten
De Magnesium + bruistabletten met zoetstoffen en vitamine C dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid. Neem 2 bruistabletten per dag in, opgelost in een groot glas water. De inname van 2 bruistabletten zorgt voor een opname van 375 mg magnesium.

Op onze productpagina kan je meer info vinden over dit nieuwe product.

Koop nu: