www.biover.be

Gezondheid


 • Zijn vitamine- en mineralensupplementen noodzakelijk?

  Vitaminen en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam niet zelf kan vormen. We moeten ze dus via de voeding opnemen. Hoewel vitaminen geen energie leveren (zoals koolhydraten, vetten en eiwitten), zijn ze noodzakelijk en essentieel voor het organisme. Niet alleen een vitaminetekort kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Overdreven grote dosissen van bepaalde vitamines (zoals vitamine A, D, E, K) en mineralen (o.a. selenium) kunnen eveneens nadelig zijn. Het is dus heel belangrijk om van deze voedingsstoffen optimale hoeveelheden op te nemen. Dankzij een optimale aanvoer kan een reserve in ons lichaam worden aangelegd om ook onder ongunstige omstandigheden aan de noden te voldoen.

 • Waarom staat op sommige producten 'overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben'?

  Zodra het product meer dan 10% sorbitol, glycerol of een ander ingrediënt van hetzelfde type (polyolen) bevat, is deze vermelding wettelijk verplicht. Dat betekent niet dat u reeds last zal krijgen van een laxerend effect indien u de aangegeven dosis gebruikt.

 • Hoe worden etherische oliĆ«n (veilig) gebruikt?

  Het gebruik van etherische oliën is niet nieuw; ze worden al eeuwenlang gebruikt voor hun weldoende werking op lichaam en geest. Ze kunnen rustgevend zijn of juist verkwikkend, fris of zwoel, harmonieus, ontspannend ... 100% natuurlijke oliën werken door inname, inademing of via de huid in op ons lichaam en dragen bij tot de harmonie van lichaam, geest en emoties.

  Het gebruik van etherische oliën is afhankelijk van de toepassing en van de aard van de olie. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd: er zijn soms honderden kilo's verse planten nodig om één kilogram olie te produceren. Etherische oliën zijn dus bijzonder krachtige stoffen die altijd met grote omzichtigheid gebruikt moeten worden. Het is dan ook enorm belangrijk dat u altijd de aanbevolen dosis en de specifieke gebruikswijze van elke etherishe olie respecteert.

 • Wat is de glycemische index?

  De glycemische index is een manier om aan te geven hoe snel het lichaam koolhydraten verteert en omzet in glucose.