Vakantie

Joepie... vakantie!


De meeste mensen nemen een deel van hun verlofdagen op tijdens de zomermaanden juli en augustus. We hebben in die periode normaal gezien ook het meeste kans op lekker warm weer en mooie zomerdagen.


Hoe ziet je vakantie er uit?

Iedereen vult zijn/haar vakantiedagen in op een bepaalde manier. Sommige mensen houden er van op reis te gaan met het vliegtuig en een weekje te genieten in een all-in resort met zicht op zee. Anderen houden dan weer van het meer vrije gevoel van kamperen, rondtrekken en 'de wereld verkennen'. Anderzijds zijn er ook mensen die er van houden om tijdens hun vakantie te genieten van eigen land en de dagen te beleven met een "alles kan en niets moet-gevoel".


Tips voor een vakantie in eigen huis en tuin

Het zijn momenteel bizarre tijden en bepaalde vakantieplannen vallen dit jaar mogelijks in het water. Toch zijn er leuke dingen die je kunt doen als je thuis blijft en thuis je verlof zal doorbrengen.


 • Organiseer een Picknick of High tea in eigen tuin: ook de kinderen zullen dit zeker leuk vinden.
  Uiteraard kan je hiervoor ook naar het park gaan.
 • Lees eindelijk die stapel boeken die in je kast liggen.
 • Maak tijd voor beweging zoals wandelen, joggen, zwemmen.
 • Geniet van de zalige zomeravonden met een lekker glaasje wijn en een BBQ.
 • Slaap lang uit en geniet van een uitgebreid ontbijt.
 • Ga op mini citytrip in eigen land of plan een bezoek aan een stad die je al zo lang wil bezoeken.
 • Zonnen in de tuin in Ibizastijl: neem een selfie in je tuin met je cocktail of mocktail en neem je favoriete tijdschrift bij de hand. Zet een zwembadje op en je waant je al snel op een Zuiderse bestemming.
 • Ga eens eten (afhalen) bij een Thaïs, Grieks of Italiaans restaurant. Zo kom je al snel in de Zuiderse of Oosterse sfeer.
 • Bij regenachtige dagen kan je aan de slag gaan en een cake of taart bakken. Ook zelf ijsjes maken is dolle pret tijdens de zomervakantie.
 • Doe vooral op je gemak (het is tenslotte vakantie) en geniet maximaal!

Weetje & info

Ga je dit jaar toch op vakantie of blijf je in eigen land, je handen ontsmetten is quasi gewoonte geworden tijdens de dag. Biover heeft een alcoholische handgel in twee formaten: een handig meeneemformaat van 100 ml en een grotere fles van 250 ml geschikt voor thuis.


Geniet je thuis of op restaurant van een lekker gerecht uit de Oosterse of Zuiderse keuken, dan kan het soms zijn dat je maag en darmen daar een tijdje later niet zo blij mee zijn. We zijn soms niet zo bekend met bepaalde kruiden die gebruikt worden in deze gerechten. Ook daar biedt Biover een kruidenthee die deze ongemakken helpt te verlichten.


Biover Kruideninfusie Strakke Buik

Een goede gezondheid en een goede spijsvertering gaan hand in hand. Een goede spijsvertering vraagt een goed zuur-base-evenwicht en een goede darmbeweging. Onevenwichtigheden leiden vaak tot ongemakken. Bv. op vakantie kan men soms ook ongemakken ervaren aan de maag of darmen door bepaalde kruiden in de Zuiderse of Oosterse gerechten.


Zoethout en kamille worden sinds lang gebruikt ter bescherming van de maag. Ook pepermunt is hier nuttig. Citroenmelisse verzacht onrustige darmen. Venkel wordt vaak gebruikt bij winderigheid.


U kan deze thee tot 3 keer per dag bij de maaltijd drinken door kokend water op het kruidenbuiltje te gieten en het builtje 3 à 5 minuten te laten trekken.Koop nu:


Biover Medical Alcoholische Handgel

De alcoholische handgel doodt bacteriën, virussen en schimmels.


Hij ontsmet grondig, snel en bevat bovendien glycerine om het uitdrogend effect van alcohol tegen te gaan.


Beschikbaar in een handig formaat van 100 ml dat uiterst geschikt is om mee te nemen onderweg of op vakantie en ook beschikbaar in 250 ml.


Zonder water te gebruiken op droge handen.
Handen en polsen goed inwrijven met 2 x 3 ml product gedurende minstens 30 sec., tot ze volledig droog zijn.Koop nu: